سئو گاهی خیلی پیچیده میشود. همچنین متخصصان موتور جستجو با استفاده از اصطلاحات خاص به سردرگم کردن کاربرانی که هیچ ایدهای ندارند میپردازند. تعداد محدودی فاکتور وجود دارد که شما برای رتبهبندی نیاز دارید و در اینجا لیستی از فاکتورهای گوگل را در اختیار شما قرار میدهیم.
نحوه افزایش رتبه سایت در گوگل
- استفاده از واژهکلیدی به عنوان نام دامنه: استفاده از واژهکلیدی به عنوان نام دامنه یکی از راهکارهای مثبت برای رتبهبندی است. اگرچه تأثیر بسزایی دارد، اما هنوز به صورت یک عامل است.
- HTTPs – سایت امن: این سادهترین راه میباشد که اجرا شده است. گوگل سایتهایی را که براساس HTTPs نباشند را رتبهبندی نمیکند. درحقیقت، گوگل وبسایتهایی را که براساس HTTPs نباشند را جریمه میکند.
- سایت با دسترسی آسان: گوگل به صورت یک الگوریتم و آنالیز کننده عمل میکند تا درک بهتری از محتوا و سایت شما داشته باشد. بهترین راه برای اینکه بفهمید سایت شما قابل آنالیز است اضافه نمودن یک txt و داشتن یک sitemap است. این کار را به راحتی می توان از طریق پلاگین Yoast SEO وردپرس انجام داد.
- انقضاء دامنه: آیا باید در آخرین لحظه دامنه خود را تمدید کنید؟ شما می خواهید به این موضوع توجه داشته باشید که برای رتبهبندی به تمدید بازهزمانی طولانیتر نیاز است. اگر شما می خواهید بالاترین رتبهبندی را داشته باشید، دامنهی خود را هر 3 یا 5 سال تمدید کنید.
- سرعت سایت: این قسمت مشابه با HTTPs است. اطمینان حاصل کنید که سایت به سرعت بارگذاری میشود. تصاویر شما باید از نظر سایز بهینهسازی شده باشد، و اطمینان حاصل کنید که پلاگینها و برنامههای اضافه وجود نداشته باشند. به دلیل اینکه سرعت سایت شما را پایین میآورند.
- بهینهسازی تصاویر: تمامی عکسهای روی وبسایت را با واژهکلیدی به صورت موضوع عکس و متن جایگزین (alt text) بهینهسازی کنید. این یکی از فاکتورهای مهم در رتبهبندی جستجوی عکس در گوگل است.
- بروزرسانی محتوا: محتواهایی که به صورت مرتب بروزرسانی میشوند، قابلیت بهتری در رتبهبندی دارند، نسبت به محتوایی که بروزرسانی نمیشوند. این به این معنی نیست که فقط به تغییر چند چیز کوچک در محتوای خود اکتفا کنید. این بروزرسانی باید در تمام پاراگرافها انجام شود و محتوای جدید هم اضافه کنید.
- لینکهای خروجی: پیوند به لینکهای خارجی سایتهای معتبر بسیار با اهمیت هستند، چون باعث میشوند سایت شما معتبر بهشمار بیاید. اما پیوندهای زیاد هم مشکلساز است. هدفتان باید استفاده متعادل از پیوندها در محتوا باشد.
- رتبهبندی دامنه: سایتهایی که دارای محتوای یکسان هستند ولی رتبهبندی دامنه آنها در گوگل بالاتر است شانس بیشتری نسبت به سایتهایی با رتبه دامنه پایینتر و با محتوای یکسان دارند. تمام راهکارهایی که از طریق آن می توانید رتبهبندی خود را بهبود ببخشید و تمام بهینهسازیها و همچنین دریافت بکلینکهایی در سطح بالا در اینجا ذکر شده است.
- طول URL: از فاکتورهای اصلی نمیباشد، اما از اهمیت برخوردار است. URL های کوتاه و واضح بهتر از URL طولانی هستند.
- (CTR (click through rate: نتایج جستجو بهتر با CTR قابلیت رتبهبندی بهتری را دارد. برای بهبود CTR، اطمینان حاصل کنید که متن جذاب و توصیفات واضح و روشن باشد که کاربران را به کلیک کردن ترغیب کند.
چکلیست مربوط به SEO
- برچسبهای عنوان: خیلی واضح است، برچسبهای عنوان یکی از فاکتورهای مهم برای رتبهبندی بشمار میآیند. برچسبهای عنوان با واژهکلیدی مناسب رتبهبندی بهتری میشوند، نسبت به محتوایی که دارای واژهکلیدی مناسب نیستند.
- فهرست مطالب: هنگامی که محتوایی بر روی سایت شما دارای فهرست مطالب باشد به گوگل کمک میکند تا به راحتی محتوای شما را آنالیز کند و باعث رتبهبندی بهتر شما میشود.
- طول محتوا: گوگل به واژهکلیدی تأکید کمتری دارد و بیشتر بر روی محتوا متمرکز است. محتوای طولانی که پوششدهنده موضوع است شانس بیشتری نسبت به محتوایی کوتاه که موضوع را به خوبی پوشش نمیدهد را دارد.
- (LSI keywords (Latent semantic indexing: واژههایکلیدی LSI، واژههایکلیدی متنی هستند که میتوانید آنها را در آخرین نتایج گوگل پیدا کنید. افزودن این واژههایکلیدی به گوگل کمک میکند تا موضوع شما را راحتتر آنالیز کند و باعث میشود رتبهبندی شما بهتر شود.
- واژهکلیدی در میان 100 واژهکلیدی اولیه: افزودن واژهکلیدی از میان 100 واژه اولیه به متن شما میتواند به بهبود رتبهبندی شما کمک کند، به این دلیل که الگوریتم گوگل به سرعت میتواند آن را تشخیص بدهد.
- طولعمر صفحه: اگر به فکر افزودن محتوا هستید، و یک صفحه قدیمیتر دارید، توجه داشته باشید که آن محتوا را در صفحه قدیمی اضافه کنید. صفحات قدیمیتر شانس بهتری برای رتبهبندی نسبت به صفحههای جدید دارند.
- ویدیوهای یوتیوب: افزودن ویدیوهای یوتیوب به محتوای شما مستقیما بر روی رتبهبندی شما تأثیر میگذارد. بخشی از محتوا خود را به صورت ویدیو درآورده و آن را در قسمت محتوای خود قرار دهید.
چگونه بکلینک ایجاد کنیم؟
- لینک از دامنههای قدیمی: بکلینک از دامنههای قدیمی نسبت به دامنههای جدید معتبرتر و قدرتمندتر هستند. هنگامی که برای استراتژی بکلینکهای خود برنامهریزی میکنید، توجه کنید که از بکلینکهای دامنههای قدیمیتر استفاده کنید، آنها دارای برچسبهای بیشتری هستند. می توانید عمر دامنهها را در سایت who.is چک کنید.
- استفاده بیش از حد از استراتژی edu. بکلینک نکنید: بیشترسئوکاران حرفهای بکلینکهای خود را از edu. لینک میگیرند.
- صفحات پیوند معتبر: این موضوع بسیار واضح و روشن است. بکلینکهایی که به سایتهای معتبر مرتبط است، ارزش بیشتری نسبت به بکلینکهایی که به سایتهایی با رتبهبندی دامنه پایینتر دارد.
- لینک از منابع مختلف: هنگامی که برای استراتژی ساخت لینک خود برنامهریزی میکنید، توجه داشته باشید که لینکها را از منابع مشابه و سایتهای یکسان دریافت نکنید. به صورت ترکیبی از هر دو استفاده کنید.
- لینک سایتهای مرتبط: لینکها را از سایتهای مرتبط دریافت کنید. اگر شما درحال فروش لباسهای کودک هستید و لینک خود را از وبسایت نقد و بررسی دریافت میکنید، این کار از دیدگاه گوگل همانند پرچم قرمز است. تمرکز خود را بر روی سایتهای Niche قرار بدهید و بکلینکهای خود را از آنها دریافت کنید.
- لینک انجمنها: درگذشته دریافت بکلینک از انجمنها یکی از بزرگترین استراتژیهای دریافت بکلینک بشمار میرفت، اما با توجه به تعداد بیشمار Spam های انجمنها، تلاش کنید لینکهای انجمنهای خود را حذف کنید. استفاده بیش از حد از لینکهای انجمنها باعث جریمهشدن شما میشود.