سوال‌هایی که مشتریان باید از طراح وبسایت بپرسند

36 سوال‌ مهمی که مشتریان باید از طراح وبسایت بپرسند

بسیاری از مشتریانی که قصد سفارش سایت دارند نمی‌دانند برای سنجش میزان توانایی شرکت و انتقال واضح و روشن خواسته‌شان، چه سوالاتی باید بپرسند. گاهی به دلیل نداشتن دانش کافی در طراحی‌سایت با پرسیدن سوالات فنی و پاسخ‌های تخصصی طراح، بیشتر سردرگم می‌شوند و پس از صرف انرژی و وقت زیاد سرانجام به نتیجه دلخواه هم نمی‌رسند. در این مقاله اغلب سوالات مهمی که مشتریان باید از شرکت طراح وبسایت بپرسند را گردآوری کرداه‌ایم تا با آگاهی بیشتری به سفارش سایت بپردازید.

سوال ۱: از چه تکنولوژی برای طراحی‌سایت استفاده می‌کنید؟ CMSها یا کدنویسی به صورت کامل؟

سوال ۲: از کدام سیستم مدیریت‌ محتوا استفاده می‌کنید؟

سوال ۳: آیا وبسایت طراحی شده با مرورگرهای مختلف و معمول مانند گوگل کروم و فایرفاکس مطابقت دارد؟

سوال ۴: برای شروع از من(مشتری) چه چیزی می‌خواهید؟

پاسخ ۴: برای شروع شما مشتریان عزیز باید اطلاعات اولیه، عکس‌ها، متون و یا هر محتوای دیگری که می‌خواهید روی سایت قرار بگیرد را به شرکت طراح ارائه دهید. درصورتی که تولیدمحتوا هم به عهده شرکت است باید کلیه اطلاعات پایه‌ای را نیز به شرکت تحویل دهید و اگر خودتان برای سایت تولید محتوا می‌کنید رعایت اصول مهم سئو را از یاد نبرید.

سوال ۵: از چه راهکارهایی برای ایجاد درآمد سایت استفاده می‌کنید؟

پاسخ ۵: شرکتی که برای طراحی وب‌سایت خود انتخاب کردید باید نگران کسب درآمد شما از وسایت هم باشد، آنها باید بتوانند استراتژی‌های اثبات شده‌ای را که معمولاً در طراحی سایت درج می‌کنند، فهرست کنند. این استراتژی‌ها باید مطابق با اهداف شما باشند، مثل قراردادن راه‌های ارتباطی با شما، قراردادن اسلایدهای جذاب در صفحه اصلی، پیشنهاد محصول یا خدمات پرفروش به کاربران. در نهایت شما باید نظر کاربران را به خود جلب کنید.

سوال ۶: اگر الان سایتی دارید و می‌خواهید تغییر بدهید یا مجدد طراحی کنید این سوال را از شرکت طراح بپرسید: آیا قبل از طراحی جدید، وبسایت فعلی را تجزیه‌و‌تحلیل می‌کنند و با توجه به عملکرد فعلی طرحی را پیشنهاد می‌کنند؟

پاسخ ۶: اگر یک وبسایت دارید، ممکن است همه صفحات نیاز به طراحی مجدد نداشته باشند، به خصوص اگر کارایی بالایی داشته باشند. تحقیق کنید که آیا شرکت طراحی وب قصد دارد برای ارزیابی نقاط قوت و ضعف قبل از اجرای هرگونه تغییر طراحی، معیارهای سایت فعلی شما را تجزیه‌ و تحلیل کند.

سوال ۷: پروژه شما چطور مدیریت میشود؟

پاسخ ۷: معمولا فرآیند طراحی وب سایت شامل چهار مرحله است:

  • استراتژی یا تحقیق
  • طراحی
  • توسعه سایت
  • راه اندازی و ارزیابی

سوال ۸: هنگام تحقیق در مورد فرآیند مدیریت پروژه یک شرکت طراحی وب، سؤال کنید که آیا یک مدیر یا شخص خاص برای نظارت پروژه شما وجود دارد؟

پاسخ ۸: شما به یک جدول زمانبندی برای مراحل مختلف، نحوه دریافت گزارش‌های پیشرفت و اینکه آیا سیستم مدیریت پروژه وجود دارد یا خیر، نیاز دارید.

سوال ۹: چقدر زمان برای تجزیه‌وتحلیل تجارت شما، بازار و رقبا اختصاص داده‌شده‌است؟

پاسخ ۹: برنامه‌ریزی دقیق برای سایت شما برای اطمینان از موفقیت آن بسیار مهم است. این امر نیاز به تحقیق در حوزه کاری شما و انجام تجزیه‌ و‌ تحلیل اساسی در بازار قبل از برنامه‌ریزی عملکرد کلی وبسایت، ساختار محتوا، عناصر، تحویل و سایر مؤلفه‌ها دارد.

سوال ۱۰: چه کسانی بر روی وبسایت شما کار خواهند کرد؟

پاسخ ۱۰: برخی از شرکتهای طراحی وب با توجه به دامنه کاری که می‌خواهید انجام دهید ممکن است یک نفر یا تیمی از افراد را به پروژه شما اختصاص دهند. به عنوان مثال، شما می‌توانید یک طراح گرافیک، برنامه نویس و محتوا نویس داشته باشید. اینکه بدانید چه کسانی روی کدام مؤلفه‌های پروژه کار خواهند کرد، برای درک نحوه مدیریت پروژه شما مهم است.

سوال ۱۱: کسانی که بر روی پروژه شما کار می‌کنند، چه تجربه‌های کاری دارند؟

پاسخ ۱۱: دانستن تجربه کاری شخص یا تیمی که روی پروژه شما کار می‌کنند مهم است. در صورت تمایل از آنها درخواست نمونه کار کنید تا با سلیقه و نوع کار آنها آشنا شوید. این نکته یادتان باشد که نمونه کارها باید به‌روز و جدید باشند.

سوال ۱۲: سایت چه زمانی آماده تحویل می‌شود؟

پاسخ ۱۲: معمولا مدت زمان تعیین شده بستگی به نوع کاری که شما می‌خواهید و اینکه چه زمانی اطلاعات مورد نیاز را به شرکت تحویل می‌دهید دارد.

اما باید این سؤال را بپرسید که شرکت در صورت داشتن کلیه مطالب، چه مدت زمانی را به پروژه شما اختصاص می‌دهد. همچنین باید در مورد اینکه اگر وبسایت شما در تاریخ معین تحویل داده نشود گفتگو کنید و این مساله را روشن کنید.

سوال ۱۳: وب سایت شما چند صفحه خواهد داشت؟

پاسخ ۱۳: این چیزی است که شما پس از توافق محتوا با شرکت طراحی سایت باید در موردش صحبت کنید. موتورهای جستجو به دنبال وب سایت‌هایی با چندین صفحه متن با کیفیت هستند.

شما و شرکتی که انتخاب می‌کنید، باهم تعداد صفحات را بر اساس کسب‌ و‌ کار شما تعیین می‌کنید، مثل محصولات یا خدمات، منابع، وبلاگ، مطالعات موردی یا توصیفات، گالری عکس و غیره.

سوال ۱۴: اگر شما طرح اولیه را دوست نداشته باشید چه اتفاقی می‌افتد؟

پاسخ ۱۴: به طور کلی، توافق نامه‌های پروژه اولیه دارای تغییر نامحدود یا تعداد مشخصی از تجدید نظرها هستند. برخی دیگر دارای چندین بند در رنگ‌های پیشنهادی، چیدمان طراحی، تصاویر و فونت‌ها هستند، مرور فرآیند و سیاست تغییر در شرکت طراح وبسایت بسیار مهم است.

سوال ۱۵: آیا وب سایت، با توجه به رشد کسب‌ و‌ کار شما طراحی می‌شود؟

پاسخ ۱۵: بسیار پراهمیت است که وبسایت شما دارای فضای رشد باشد، به ویژه اگر قرار باشد شرکت شما در آینده محصولات یا خدمات جدیدی را اضافه کند. حتما در مورد مقیاس‌پذیری طراحی و اینکه آیا می‌توانید دکمه‌های جدید ناوبری را بدون پرداخت هزینه برای طراحی مجدد کل سایت اضافه کنید، سؤال کنید.

سوال ۱۶: آیا برای سایت و برند شما آرم (لوگو) هم طراحی می‌کنند؟

سوال ۱۷: نحوه قیمت‌گذاری خدمات چگونه است؟

سوال ۱۸: هزینه‌هایی که می‌کنید شامل چه مواردی است؟

سوال ۱۹: آیا می‌توانند به شما در تهیه تصاویر برای وبسایت کمک کنند؟

سوال ۲۰: روش صدور صورتحساب برای کار خارج از گفتگو اولیه پروژه یا تحویل موردهای مورد توافق چیست؟

پاسخ ۲۰: در طی انجام پروژه، ممکن است شما بخواهید علاوه بر مواردی که درخواست کرده بودید، سرویس‌های دیگری را به پروژه خود اضافه کنید. آمار هزینه‌ها را در صورتی که تصمیم گرفته‌اید بخشی را گسترش دهید یا امکانات بیشتری را به سایت خود اضافه کنید، بگیرید.

سوال ۲۱: آیا وبسایت شما با تلفن‌های هوشمند، تبلت‌ها و سایر دستگاه‌های تلفن همراه سازگار خواهد بود؟

پاسخ ۲۱: این نکته را هم بدانید که، امروزه بسیاری از مردم از گوشی موبایل یا تبلت برای بازدید از سایت و خرید و غیره استفاده می‌کنند پس وبسایتی که شرکت برای شما طراحی می‌کند باید با گوشی موبایل و تبلت سازگاری داشته باشد و اصطلاحا ریسپانسیو (Responsive) باشد.

سوال ۲۲: آیا سئو سایت جز خدمات محسوب میشود؟

سوال ۲۳: چطور کلمات کلیدی سایت را تعیین می‌کنند؟

سوال ۲۴: آیا آزمایش A / B را انجام می‌دهند؟

پاسخ ۲۴: آزمایش تبدیل و قابلیت استفاده به شما این امکان را می‌دهد که ببینید صفحات وب شما برای به دست آوردن بهترین نتیجه بهینه هستند یا خیر. آزمایش A / B یا چند متغیره شامل ایجاد دو صفحه وب مختلف و آزمایش عملکرد آنها در برابر یکدیگر است تا مشخص شود که کدامیک بیشترین نرخ تبدیل را بدست میاورند. از شرکت طراحی وبسایت سؤال کنید که آیا تست تقسیم A / B را به عنوان خدمات پیگیری ارائه می‌دهند و هزینه آن چقدر خواهد بود.

سوال ۲۵: از کدام استانداردهای وب استفاده می‌کنید؟ 

پاسخ ۲۵: یک شرکت طراحی و توسعه وب باید از کلیه استانداردهای فعلی توسعه وب پیروی کند تا وبسایت شما در تمام سیستم عامل‌ها و همه مرورگرها کار کند. سؤال کنید که آیا شرکت طراح وبسایت، مطابق با استانداردهای CSS و HTML که توسط کنسرسیوم جهانی وب گسترده (W3C) تأسیس شده، کار می‌کند یا خیر؟

سوال ۲۶: وبسایت شما چه نوع آدرس IP خواهد داشت؟

سوال ۲۷: آیا نام دامنه را پیشنهاد می‌دهند؟

سوال ۲۸: آیا می‌توانید وب سایت را زمان طراحی مشاهده کنید؟

سوال ۲۹: آیا عملکرد وبسایت شما قبل از رو نمایی آزمایش می‌شود؟

پاسخ ۲۹: تست کردن سایت از آن دسته از کارهاست که عموما شرکت‌ها پیش از شروع به کار سایت انجام می‌دهند. در بخشی از فاز آزمایش، شرکت‌ها باید به شناسایی خطاهای سینتکس، سازگاری سایت با مرورگرها، صحت و سلامت بارگزاری فایل‌ها، کارکرد فرم‌ها، پیوندها، اسکریپت‌ها و تست کردن عناصر دیگر بپردازند.

سوال ۳۰: آیا سایت فعلی شما هنگام بروزرسانی، دچار مشکل و خرابی خواهد شد؟

پاسخ ۳۰: پس از طراحی مجدد سایت، دانستن این که آیا وبسایت فعلی شما را تحت تأثیر قرار می‌دهد یا خیر مهم است. در صورت داشتن خطر، چطور می‌شود هرگونه خرابی را به حداقل رساند.

سوال ۳۱: چه کسی صاحب آثار هنری سایت است؟

پاسخ ۳۱: برخی از طراحان ممکن است از آثار هنری خود حق نسخه برداری داشته باشند. شما باید سیاست شرکت را بدانید و از قبل مذاکره کنید تا صاحب کلیه آثار هنری و محتوا در سایت باشید. همچنین بپرسید که آیا فایل گرافیکی اصلی به شما داده می‌شود یا خیر.

سوال ۳۲: آیا شرکت طراح خدمات میزبانی وب را ارائه می‌دهد؟

پاسخ ۳۲: شرکت‌های طراحی وب، میزبانی وب را به عنوان بخشی از خدمات وبسایت ارائه می‌دهند. حتی اگر از قبل ارائه دهنده هاستینگ وب دارید، ایده خوبی است، از شرکت طراحی وب بپرسید که از نظر برنامه‌های میزبانی چه پیشنهاداتی را ارائه می‌دهد، و هزینه یک آدرس IP منحصربه فرد، میزان پهنای باند، قدرت پردازش و فضای دیسک چقدر است؟ ممکن است معامله بهتری نسبت به قرارداد فعلی پیدا کنید.

سوال ۳۳: آیا از شبکه‌های اجتماعی در طراحی وب شما استفاده می‌کنند؟

سوال ۳۴: آیا بعد از تحویل نهایی سایت، پشتیبانی و نگهداری مداوم ارائه می‌دهند؟

سوال ۳۵: بعد از تحویل سایت، نتایج به دست آمده را چطور می‌سنجند؟

پاسخ ۳۵: رابطه شما با شرکت طراحی وب نباید به محض تحویل سایت شما تموم شود. این شرکت باید نتایج طراحی وب ر بسنجد. ممکن است اصطلاحاتی مثل بازدید صفحه، بازدیدهای منحصربه فرد، زمان استفاده از سایت، نرخ تبدیل، پیوندهای ورودی، رتبه بندی موتورهای جستجو و غیره را بشنوید و بپرسید که این امر از نظر ابزارهای تحلیلی چطور انجام می‌شود و چه علامت یا معیاری را باید از وبسایت انتظار داشته باشید.

سوال ۳۶: آیا می‌توانید بدون تماس با شرکت، به آمار وبسایت خود دسترسی پیدا کنید؟

پاسخ ۳۶: شرکت‌های طراحی وب برای نظارت بر عملکرد وبسایت‌ها از آنالیزهای مختلفی استفاده می‌کنند. در مورد گرفتن رمز عبور از آنها سؤال کنید تا بتوانید در هر زمان آمار وبسایت را بصورت آنلاین مشاهده کنید.

نکات آخر

  • حتما چک کنید که دامنه ثبت شده برای سایت به نام شما ثبت شده باشد نه به نام خود شرکت طراح وبسایت .
  • در را بطه با مسئله پشتیبانی و آموزش هم سوال نمایید. به صورت معقول شرکت‌های استاندارد قبل از تحویل نهایی وبسایت یک جلسه آموزش حضوری دارند و همچنین یکسال هم پشتیبانی وبسایت را انجام می‌دهند.

طراحی وبسایت شما باید منعکس کننده اهداف استراتژیک کسب‌ و‌ کار شما باشد. مهم است که شرکتی را انتخاب کنید که همیشه در دسترس شما باشد تا بتوانید سوالاتتان را از آنها بپرسید و در صورت بروز مشکل سریعا از آنها درخواست کمک کنید. پس قبل از بستن قرارداد با هر شرکتی باید در مورد شرکت، نحوه کار و پشتبانی آنها به طور کامل تحقیق کنید.

و در آخر حتما از شرکت طراح وبسایت بخواهید نمونه کارهایش را به شما نشان دهد و با چند نفر از مشتری‌ها ارتباط بگیرید و نظرشان را در مورد کار شرکت بپرسید.

CMSCVresponsiveآزمایشA/Bبازاریابی شبکه های اجتماعیرزومهریسپانسیوسئوسیستم مدیریت محتواطراحی سایتطراحی لوگوطراحی وبطراحی وب سایت
Comments (0)
Add Comment