بازاریابی برونگرا یا Outbound Marketing از روش های قدیمی بازاریابی است. در واقع روشی است که از سال ها پیش وجود داشته است. به هر گونه بازاریابی که در آن کمپانی، ارتباط با مشتری را از طریق ارسال پیام به آنها آغاز کند را بازاریابی برونگرا میگویند.
بازاریابی برونگرا، متضاد بازاریابی درونگرا (ربایشی) است که در آن مشتریان، شما را هنگامی که به شما نیاز دارند، پیدا می کنند. این به این معنا است که شما با استفاده از تولید محتوا خوب در وبلاگها، رسانههای اجتماعی، آدرس ایمیلهای مخاطبان خاص خود را برای خبرنامه جذب کنید.
ابزارهای بازاریابی برونگرا چیست؟
این نوع بازاریابی زیر مجموعهایی دارد که با استفاده از آن ها می توانید محصولات و خدمات خود را به مخاطبانتان معرفی کنید.
- آگهی های بازرگانی
- بنر وب سایت
- مجلات و روزنامهها
- معرفی اسپانسرها در همایش
- ایمیل مارکتینگ
- بازاریابی تلفنی
- پیامک تبلیغاتی
قطعا شما نمی توانید از همه این ابزارها در بازاریابی محصولاتتان استفاده کنید. بنابراین در این روش نیز مانند بازاریابی درونگرا باید ابتدا مخاطبان هدف خود را شناسایی کنید، سپس مشخص کنید کدام یک از این روشها به بیشتر دیده شدن محصولات و خدمات شما کمک میکند.
معایب بازاریابی برونگرا چیست؟
بیشتر بودجه بازاریابی شرکت ها صرف بازاریابی برونگرا می شود. سالهاست که این امر اتفاق می افتد و عده ای آن را لازمه پیشرفت در کسب و کار خود میدانند. با این حال، این نوع بازاریابی، دارای بسیاری از مشکلات و اشتباهات سنتی و قدیمی است که هرگز با روند تغییرات بازاریابی سازگار نخواهد شد. مشکلات مربوط به بازاریابی برونگرا عبارتند از:
- احتمال بازگشت سرمایه در بازاریابی برونگرا کمتر از بازاریابی درونگرا است.
- افزایش مسدود کردن تکنیکهای تبلیغاتی ( مسدود سازی پیامهای تبلیغاتی و رد تماسها)
- هزینه بالا، عملکرد پایین
با وجود معایبی که بالا گفته شد، نمی توان گفت روش بازاریابی برونگرا فقط تأثیر منفی دارد و همه تأثیرات مثبت خود را از دست داده. خیلی از افراد همچنان از ابزار بازاریابی برونگرا برای افزایش فروش کالا و خدمات خود استفاده می کنند و شاهد نتایج مطلوبی نیز هستند.
تفاوت بازاریابی درونگرا و برونگرا
همانطور که قبلا اشاره کردیم بازاریابی برونگرا روشهای سنتی بازاریابی هستند که آن محصولات و خدمات خود را از طریق روش های سنتی تبلیغاتی به مخاطب معرفی میکنیم.
اما بازاریابی درونگرا این امکان را فراهم میکند که مشتریان بالقوه بدون هیچ فشاری، خودشان برند را انتخاب کنند، از آن خرید کنند یا از خدماتش استفاده کنند.
تفاوت بازاریابی درونگرا و برونگرا در چند مورد است که در اینجا به آنها اشاره خواهیم کرد:
- جهتگیری ارتباط
در بازاریابی برونگرا ویژگیها و مزایای محصولات را بیان می کنند تا افراد بتوانند به راحتی محصولات را خریداری کنند که معمولا بی اثر و یکطرفه است، زیرا مخاطب مشخصی ندارد.
اما در بازاریابی درونگرا، محتوای تولید شده متناسب با نیاز مشتریان می باشد و برای مخاطبان خاص هدف، تولید شده است و روی محصول تمرکز ندارد.
- روش ارائه
بازاریابی برونگرا شامل روش های سنتی بازاریابی، از جمله ارسال مستقیم ایمیل، تماس تلفنی، تبلیغات رادیویی، تبلیغات تلویزیونی و…. است.
اما در بازاریابی درونگرا از شبکههای اجتماعی، اینفوگرافیکها، پادکستها و… استفاده میشود.
- محدوده
محدوده بازاریابی برونگرا عام است و تمامی افراد را هدف قرار میدهد و بدون در نظر گرفتن نیاز فرد ممکن است ایمیلی برای او ارسال شود. اما بازاریابی درونگرا مخاطبی را هدف قرار میدهد که علاقهمند به اطلاعات در مورد یک موضوع خاص است.
- بودجه
بودجه این بازاریابی را دنیای تبلیغات تعیین میکند که ممکن است میلیونها تومان هزینه در بر داشته باشد. اما در بازاریابی درونگرا، حتی با بودجه بسیار کمتر، میتواند تأثیر زیادی بر مخاطبان خاص گذاشت.
کلام آخر
با توجه به مقایسه انجام شده، شما میتوانید نوع بازاریابی خود را انتخاب کنید، ولی امروزه با توجه به رقابتی که بین کسب و کارها به وجود آمده است، بسیاری از شرکتها ترکیبی از یک استراتژی درونگرا و بازاریابی برونگرا را به کار میگیرند، چرا که تاثیری بیشتر را در بر دارد.