طراحی سایت، محتوا،سئو و دیجیتال مارکتینگ

چگونه طراح وب سایت شویم؟

2,447

فقط با 10 قدم تبدیل به طراح وب شو!

به گفته بیل گیتس اگر کسب‌و‌کار شما اینترنتی نباشد، دیگر کسب‌و‌کار نیست. امروزه بیش از 644 میلیون وب سایت فعال در اینترنت وجود دارد و طراحان وب به بخش اصلی استراتژی بازاریابی هر شرکت تبدیل شده‌اند. به همین خاطر تقاضای طراح وبسایت بسیار زیاد شده است.

اگر می‌خواهید طراح وب شوید، اما نمی‌دانید از کجا شروع کنید این راهنما برای شماست. کمی پایین‌تر یک راهنمای گام‌به‌گام تهیه کردیم که به شما در درک دانش و مهارت‌های اساسی لازم برای تبدیل‌شدن شما به یک طراح وب موفق کمک می‌کند.

 نظریه طراحی وب را بیاموزید.

هنگامی که می‌خواهید یک رشته جدید را یادبگیرید، ابتدا باید اصول اولیه را یادبگیرید. وب‌سایت‌هایی که خوب طراحی شده‌اند از قوانین سختگیرانه “تجربه کاربری” پیروی میکنند. آنها از قابلیت‌ها و جذابیت بصری بسیار خوبی برخوردار هستند. یک طراحی خوب باعث م‌یشود بازدیدکنندگان در سایت شما بمانند در صورتی که یک طراحی بد آن‌ها را به جایی دیگر می‌فرستد!

طراحی وب حوزه‌ای است که همیشه در حال تحول است، بنابراین شما همیشه باید برای یادگیری چیزهای جدید آماده باشید.

یادگیری برنامه‌نویسی

بدون اطلاع از زبان‌های برنامه‌نویسی، کار در حوزه طراحی وب بسیار سخت است. البته امکان ایجاد وب‌سایت با کمک توسعه‌دهندگان وب امکان‌پذیر است اما شما دیگر از امکانات وب‌سایت خود کامل آگاه نیستید. دانستن نحوه برنامه‌نویسی، مزایای زیادی دارد به عنوان مثال شما به راحتی متوجه خواهید شد که آیا ایده طراحی شما از نظر فنی امکان‌پذیر است یا نه؟

شما باید مهارت لازم را در HTML به عنوان یک زبان نشانه‌گذاری متن (Hypertext Markup Language) و CSS که قابلیت صفحه‌آرایی، استایل‌دهی و زیباسازی صفحات وب را برای طراحان سایت فراهم می‌سازد داشته باشید.

البته یادگیری جاوااسکریپت نیز ترجیح داده می‌شود زیرا یکی از پرطرفدارترین زبان‌های برنامه‌نویسی است. با استفاده ازجاوااسکریپت ایجاد یک وب‌سایت پیشرفته بسیار ساده‌تر خواهد بود. یادگیری مهارت‌های برنامه‌نویسی، زندگی شما را به عنوان یک طراح وب آسان‌تر می‌کند.

ابزارهای مناسب را بدست آورید

در هر حوزه، مسلط شدن به ابزارهای پایه اولین قدم برای موفقیت است. بدون دانستن ابزارهای استاندارد نمی‌توانید انتظار داشته باشید که یک طراح وب موفق باشید.

اما از آنجا که طراحی وب یک رشته گسترده است، طراحان وب باید با جنبه‌های مختلف طراحی آشنا باشند مانند:

    • طراحی گرافیک (Graphical design)

علیرغم اینکه طراحی گرافیک و طراحی وب دو زمینه مجزا هستند، غالبا طراحان وب برای حل مشکلات خاص طراحی وب نیاز به استفاده از طراحی گرافیک نیز دارند. بنابراین یادگیری نحوه استفاده از ویرایشگرهای گرافیکی مانند فتوشاپ بسیار مهم است. رایج‌ترین کاری که طراح وب در ویرایشگرهای گرافیکی انجام می‌دهد ویرایش، تغییر اندازه یا برش تصاویر است.

    • نمونه‌سازی (Prototyping)

نمونه‌سازی اولیه سنگ بنای طراحی وب است. هنگامی که طراح وب مهارت نمونه‌سازی خوبی داشته‌باشد، دیگر لازم نیست منتظر طراحی نهایی وب باشد تا فرضیات خود را تایید کند، در عوض می‌تو‌اند نظریه و ایده طراحی خود درعرض چند دقیقه تایید کند.

    • برنامه‌نویسی

همانطور که قبلاً اشاره کردم، طراح وب باید نحوه برنامه‌نویسی را به خوبی درک کند، ویراشگرهای کد مانند Atom و Sublime  را نیز در نظر داشته باشید که بسیار در این راه کمک کننده هستند.

طراح وب همچنین باید با  CMS (سیستم مدیریت محتوا) – نرم افزاری که برای ایجاد و مدیریت محتوای وب استفاده می‌شود آشنا شود. این سیستم، مدیریت محتوا را برای صاحبان سایت بسیار ساده‌تر می‌کند. داشتن تجربه عملی با یک یا همه سیستم‌ها ضروری است.

 قوانین اساسی SEO یادبگیرید  

SEO (بهینه سازی موتور جستجو) روشی برای بهینه سازی سایت است که هدف آن ایجاد افزایش بازدید وب‌سایت است. سئو فرآيند ساده‌اي نيست که به راحتي بتوان آن را پياده‌سازي کرد زيرا نيازمند دانش زياد می‌باشد. موتور‌هاي جستجو مثل گوگل با تغيير مداوم الگوريتم‌هاي رتبه‌بندي خود غير قابل پيش‌بيني هستند؛ بنابراين وظيفه طراح وب کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با الگوریتم‌های مختلف گوگل می‌باشد تا با دانش خود بتواند رتبه سایت را افزایش دهد و در نهایت موجب بازدید بالای سایت شود.

 همیشه طرح خود را به طور منظم آزمایش کنید

طراح وب باید وب‌سایت را آزمایش کند تا مطمئن شود که صفحات به سرعت بارگذاری می‌شوند و سایت هم برای کاربران دسکتاپ و هم برای موبایل در دسترس باشد.

مهارت‌های ارتباطی خود را بهتر کنید

اصلا مهم نیست که شما در یک بخش طراحی بزرگ کار می‌کنید یا در یک شرکت طراحی کوچک، کار تیمی اجتناب ناپذیر است. طراحان وب مجبورند بطور منظم با مشتریان، توسعه‌دهندگان یا سایر طراحان در ارتباط  باشند. به همین دلیل است که طراح وب باید یاد بگیرد که کارهای خود را به بهترین شکل ارائه دهد.

 ” ارتباطات مؤثر، سنگ بنای پروژه‌های موفق است! “

به ترندها در طراحی توجه کنید

الهام برای همه افراد خلاق بسیار مهم است و طراحان وب نیز از این قاعده مستثنی نیستند. طراح وب باید همیشه به روز باشند و با جدیدترین ترندهای طراحی وب آشنا شوند تا خواسته‌های همیشگی بازدیدکنندگان وب را درک کنند. توصیه می‌کنیم هر روز 30 دقیقه از وقت خود را صرف تماشای بهترین طرح‌ها کنید.

در اینجا چند منبع عالی الهام بخش را به شما معرفی می‌کنیم:

Awwwards : یک وب‌سایت مشهور برای متخصصان وب است. این سایت به عنوان یک سایت به روز نام‌گذاری شده است که طراحان در آن می‌توانند نمونه های جالبی از طراحی وب را پیدا کنند.

Dribbble: به طراحان کمک می‌کند تا با آخرین ترندهای بصری آشنا شوند.

Behance: یک منبع عالی و معتبر برای طراحی وب و کارهای گرافیکی است.

در انجمن‌های طراحی وب عضو شوید

بهترین راه برای یادگیری، یادگیری از بهترین‌ها است. همانطور که پیوستن به انجمن‌های طراحی وب بسیار مهم است فعالیت در آن نیز بسیار اهمیت دارد. اما فعالیت‌های آفلاین را فراموش نکنید. به جلسات و کنفرانس‌های مرتبط با طراحی سایت بروید و شبکه سازی کنید.

همایش مدرسه استاندارهای وب جهت استانداردسازی وب فارسی

همایش مدرسه استاندارهای وب جهت استانداردسازی وب فارسی

 انتقادپذیر باشید و یادبگیرید دوباره امتحان کنید

طراحی یک موضوع وابسته به طرز تفکر شخص و ذهنی است و طراحی وب نیز از این قاعده مستثنی نیست. به همین دلیل است که وقتی طراحان چیزی را خلق می‌کنند به دنبال بازخورد از افراد دیگر، طراحان دیگر، سهامداران و کاربران هستند.

همچنین شما باید از کمال‌گرایی اجتناب کنید. بیشتر طراحان کمال‌گرا هستند، آنها سعی می‌کنند در اولین تلاش همه چیز را کامل به دست بیاورند. اما دستیابی به این هدف بسیار دشوار است به ویژه اگر اخیرا به طراحی وب پیوسته باشید. بنابراین نگران این نباشید که اولین طرح شما بدون نقص و کامل باشد. همیشه بهتر است طرحی واضح ایجاد کنید و بازخورد کار خود را از کاربران واقعی بگیرید.

یکی از بهترین موارد در مورد طراحی وب این است که وب‌سایت‌ها همیشه می‌توانند در هر زمان بهتر و بهتر شوند.

روی ایجاد نمونه کار خود تمرکز کنید

برای استخدام یک طراح وب، شرکت‌ها یا مشتری‌ها باید اطمینان داشته باشند که  طراح وب دارای تمام مهارت‌های لازم برای انجام کار است. به همین دلیل است که وقتی شرکت‌ها / مشتری‌ها به دنبال یک طراح آینده‌نگر هستند می‌خواهند نتایج ملموس کار خود را ببینند، نه فقط از ایده طراحی بشنوند. بهترین راه برای اثبات مهارت‌های طراحی خود، نمونه کارهای قوی شماست.

اما اگر نمونه‌کاری ندارید چه باید کرد؟ این فرآیند را با ایجاد سایت شخصی خود شروع کنید. مهارت و سطح مهارت خود را در وب‌سایت خودتان نشان دهید. (چیزی بی نظیر به وب‌سایت خود اضافه کنید، چیزی که فقط در وب‌سایت شما یافت می‌شود). وقتی نوبت به پیشرفت خود می‌رسد، خجالتی نباشید. از تمام منابع موجود استفاده کنید.

حرف اخر

تبدیل شدن به طراح وب به اندازه‌ای که به نظر می‌رسد سخت نیست، اما نیاز به زمان و تلاش دارد. خیلی از مهارت‌های ذکر شده در این راهنما را نمی‌توان فقط با خواندن کتاب یا تکمیل دوره‌ها به سرعت به دست آورد. شما به تمرین زیادی نیاز دارید، بنابراین زیاد تمرین کنید و صبور باشید. این ضرب المثل را همیشه به یاد داشته باشید.

” گر صبر کنی ز غوره حلوا سازی

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.