طراحی سایت، محتوا،سئو و دیجیتال مارکتینگ

چگونه محتوا خوب برای وب‌سایت بنویسیم؟

1,898

همان اندازه که طراحی یک وب‌سایت تاثیر به‌سزایی در تصمیم‌گیری لحظه‌ای بازدیدکننده در ماندن در یک URL خاص و یا ترک آن را دارد. محتوا مناسب هم بسیار موثر است. پس وب سایت ما با یک طراحی خوب می‌تواند کاربر را تحت تاثیر قرار داده و نگهدارد. طراحی شامل مواردی از قبیل طرح، سبک فونت و رنگ و همچنین انتخاب گرافیک و تصاویر است.

با این حال، هنگامی که بازدید کننده یک سایت با طراحی اصولی آن به بازدید از وب‌سایت ترغیب شد، کیفیت محتواهای نوشته شده در وب‌سایت به ماندن بازدیدکننده در مدت زمان طولانی‌تر در سایت، اثر بسزایی دارد و همچنین می‌تواند بازدیدکننده را تشویق کند که در آینده نیز از سایت دیدن کند.

البته کیفیت وب‌سایت چیزی فراتر از محتواهای نوشته شده در آن است. این مقاله درباره اصولی که توسط بهترین نویسندگان محتوای وب‌سایت رعایت می‌شود است. اگر دوست دارید بیشتر راجع به تولید محتوا بخونید مقاله “چگونه نویسنده بهتری باشیم؟ ” را از دست ندهید.

اصول اولیه

محتوا باید با کیفیت بالا باشد مثلا نگارش و گرامر صحیح و خالی از اشتباهات املایی داشته باشد. محتوا وب سایت باید مختصر و مفید باشد و حوصله مخاطب را سر نبرد! استفاده از زیر عنوان و بولدینگ به خواننده برای جستجو عناوین مورد نظر او کمک میکند.

 ۵ مرحله برای تولید محتوا وب‌سایت 

نوشتن محتوا برای وب‌سایت خود از مراحل زیر پیروی کنید:

    • ایجاد طرح کلی
    • نوشتن طرح کلی
    • نوشتن نسخه پیش‌نویس
    • تجدیدنظر در پیش‌نویس
    • اصلاح و ویرایش محتوا یا همان غلط‌‌‌‌‌‌گیری
  • مرحله۱ | ایجاد طرح کلی:

کلید هر فرایند طراحی این است که یک برنامه‌ریزی روشن مشخص پشت آن باشد. در مورد نوشتن، مرحله برنامه‌ریزی هر فرد عضو در تیم نویسندگی در مورد نقاط‌ کلیدی بحث و تبادل نظر میکند. جلسه ای که بین نویسندگان سایت وجود دارد میتواند یک جلسه طوفان فکری باشد.

عناوین مورد بحث در این جلسه معمولا شامل مواردی مثل: تصمیم‌گیری در مورد محتوا، تعیین اینکه مخاطبان اصلی محتوا تولید شده چه کسانی هستند خواهد بود جدول زمانی تولید محتوا و غیره می‌باشد.

طول مقالات نیز باید تعیین شود برای مثال در صفحه اصلی ممکن است پاراگراف‌های کوتاه، جملات تبلیغاتی نوشته شده شود و در صفحات دوم و سوم احتمالا متن تا حدودی طولانی‌تر و دقیق‌تر باشد. تمام این امور از پیش برنامه‌ریزی شده است.

  • مرحله۲ | نوشتن طرح کلی:

    هنگامی که پروژه به درستی برنامه‌ریزی شد، طرح کلی می‌تواند تکمیل شود. یک طرح کلی یک لیست از نکات کلیدی است که در هر بخش و یا صفحه از سایت ساخته شده است.

     بولت‌ها در اینجا قطعا برای نشان‌دادن هدف در این مرحله مناسب هستند، بولت‌ها برای دریافت یک طرح کلی از متن بکار می روند. برای متون طولانیتر و یا مقالات منحصربه فرد، طرح کلی باید ساختاری شامل مقدمه، بدنه اصلی و یک نتیجه‌گیری باشد.

    این یک تکنیک اساسی نوشتن متن و مقاله است، اما اغلب فراموش شده و بسیاری از مقالات وب سایت ها از این فرمول پیروی نمی‌کنند.

  • مرحله۳ |  نوشتن یک پیش‌نویس اولیه:

بهتر است که نسخه پیش‌نویس یک طرح کلی از متن باشد، نسخه پیش‌نویس سریع نوشته می‌شود و معمولا کیفیت آن بهتر خواهد شد.
اگر افراد متعددی در حال نوشتن نسخه پیش‌نویس هستند بهتر است که به یک فرد وظیفه یکی کردن تمامی محتواها و پیش نویس‌ها داده شود. این فرد همچنین می‌تواند با مقایسه پیش‌نویس با طرح اولیه مطمئن شود که هیچ‌چیز به طور اتفاقی از دست نرود.

  • مرحله ۴ |  بازنگری پیش‌نویس

هیچکس بعد از نوشتن تنها یک پیش‌نویس یک متن کامل نمی‌نویسد. تا زمانی که آن را مطابق الزامات کیفیت صاحب وب‌سایت باشد تمام متن باید مدام بازنگری شود. در واقع، حتی برندگان جایزه پولیتزر نیز در نوشته خود بازنگری دارند.

بازبینی شامل بررسی محتوای مناسب، تایید املا و دستور زبان، بررسی استایل و بازبینی مراجع است. چند ترفند برای بازبینی وجود دارد. به عنوان مثال، خواندن متن از انتها به ابتدا یک روش موثر برای پیدا کردن غلط املایی است. یک ترفند دیگر خواندن متن با صدای بلند است. با خواندن آن با صدای بلند، میتوانید عبارات نامناسب را بهبود بخشید.

ترفند سوم این است که محتوا را برای چند ساعت یا حتی یک شب در سایت قرار بدهید تا بازخورد از خوانندگان خود بگیرید زیرا در یک متن اغلب دیدهای تازه بیشتر اجازه خواهد داد که مصحح اشتباهات بیشتری را به پیدا کند.

اگر قسمتی از محتوا را حذف میکنید، به خصوص بخش بزرگی از آن را، توصیه می شود که این اطلاعات را در یک فایل جداگانه ذخیره کنید کسی هرگز نمی داند شاید زمانی این قطعه حذف شده از متن برای نوشتن مقاله ای در آینده مفید باشد.

  • مرحله۵ | غلط گیری محتوا:

    در نهایت، محتوا نوشته شده یک تجدید نظر نهایی یا غلط گیری می شود.
    در اینجا هر جزئیات برای آخرین بار است که چک میشود پس باید دو برابر دقت نمود.
    شخصی که نقش ویرایشگر را ایفا می کند و لزوما نباید کسی باشد که متن را نوشته است، حتی دید تازه این شخص اغلب می تواند مفید هم باشد.  همچنین متن می تواند توسط چند نفر غلط گیری شود.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.