طراحی سایت، محتوا،سئو و دیجیتال مارکتینگ

نحوه ساخت سایت با استفاده از وردپرس

3,045

امروزه ساخت سایت نیاز به آموزش ویژه و خاص  ندارد. سیستم مديريت محتوا (CMS) و طراحان سایت بسیاری هستند که می توانند به شما برای ساخت وبسایت کمک کنند. وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا یا CMS است که این روزها بسیار محبوب است و دلایل بسیاری برای این محبوبیت وجود دارد.

به نقل از W3Techs، حدود 33% از کل وب سایت ها از CMS وردپرس در سیستم مدیریت محتوای خود استفاده می کنند. علاوه بر رایگان بودن وردپرس، کار کردن با آن نیز آسان است تا جایی که هر کسی بدون داشتن دانش فنی نیز می تواند با آن کار کند.

اگر به دنبال ساختن وبسایت شخصی خود هستید، این مقاله همان راهنمایی برای آموزش وردپرس است که به آن نیاز داشتید. ساخت سایت با وردپرس بسیار آسان است و این دقیقا همان موضوعی است که می خواهیم درباره آن صحبت کنیم.

Tools-for-seo انتخاب پلتفرم

یکی از رایج ترین اشتباهات، انتخاب پلتفرم نامناسب برای وبسایت است. درباره محبوب ترین CMS  و طراحان سایت تحقیق کنید. همچنین در مورد اینکه وبسایت های کوچک تجاری یا شخصی از چه پلتفرمی استفاده می کنند، اطلاعات کافی کسب کنید. اینگونه به راحتی می توانید پلتفرم مناسب خود را انتخاب کنید.

وردپرس بهترین انتخاب برای کسانی است که می خواهند اولین وبسایت خود را بسازند و توقع ترافیک زیادی ندارند. اگرچه وب سایت هایی مانند CNN ، TED ، Techcrunch ، NBC هیچ مشکلی با ترافیک زیاد ندارند.

نصب وردپرس آسان است و نیازی به آموزش خاصی ندارد. علاوه بر این کاملا رایگان است و امکانات زیادی دارد. شما فقط برای تهیه دامنه و هاست باید هزینه کنید.

خب حالا که پلتفرم مناسب خود را انتخاب کردید، قدم بعدی چیست؟!

2 انتخاب نام دامنه (Domain name) مناسب

نام دامنه یا دامین (Domain) نامی است که وب سایت شما در اینترنت با آن شناخته می شود، یعنی نامی که کاربران شما در مرورگرهای خود مانند google.com تایپ می کنند.

برای انتخاب نام دامنه مناسب به نکات زیر توجه کنید:

  • کوتاه و مختصر

نام دامنه کوتاه برای حفظ کردن و تایپ کردن بسیار آسان تر می باشد.

  • قابل برند سازی

اگر شما در حال ساختن یک وبسایت تجاری هستید، بسیار مهم است که نام دامنه با نام تجاری شما مرتبط باشد و قابلیت ماندگاری در ذهن کاربران را داشته باشد.

  • استفاده از کلمات کلیدی

برای بالا بردن رتبه وب سایت، باید کلمات کلیدی مناسب تجارت خود را شناسایی و آنها را به نام دامنه اضافه کنید.

3 انتخاب میزبانی وب یا خدمات هاستینگ

دراین مرحله، شما باید میزبانی وب سایت را انتخاب کنید، به اصطلاح نام خیابانی که وب سایت شما قصد دارد در اینترنت زندگی کند. شما سه گزینه دارید:

  • هاست لینوکس (Linux Hosting)
  • هاست ویندوز (Windows Hosting)
  • هاست دانلود

حال سوال برای شما مطرح می شود که تفاوت هاست لینوکس و هاست ویندوز در چیست؟ و از کدام بهتر است استفاده کنید؟

لینوکس یک سیستم عامل متن باز(Open Source) و رایگان است و به همین دلیل هزینه هاست لینوکس بسیار کمتر از هاست ویندوز است، همچنین به دلیل متن باز بودن هاست لینوکس امنیت بیشتری نسبت به هاست ویندوز دارد. می توان گفت هر دو هاست ویندوز و لینوکس دارای سرعت خوبی هستند اما هاست لینوکس با توجه به زیرساخت ها و ابزارهای خاص در برخی موارد سریع تر است.

برای افرادی که دانش فنی زیادی درباره سایت ندارند، هاست لینوکس پیشنهاد می کنیم زیرا سیستم های مدیریت محتوا مانند وردپرس با هاست لینوکس سازگاری دارند.

هاست دانلود
هاست دانلود مخصوص میزبانی فایل است و با توجه به اینکه در این هاست فضای زیادی در اختیار خواهید داشت می توانید فایل ها را برای دانلود در این هاست قرار داده و لینک مستقیم را در اختیار کاربران قرار بدهید. در این نوع هاست امکان ایجاد سایت وجود ندارد و فقط برای دانلود است.

اکنون که مبحث میزبانی وب توضیح دادیم نوبت وبسایت است:

4 مقدمات اولیه در طراحی سایت

در انتها شما می توانید با سایت مقدماتی خود شروع به کار کنید.

  • تنظیمات برگه ایستا صفحه اصلی

تنظیمات > خواندن

تنظیمات>خواندن

اول صفحه استاتیک انتخاب کرده و سپس صفحه اول و صفحه برای پست های وبلاگ خود را انتخاب نمایید.

  • عنوان و معرفی کوتاه را تغییر دهید

تنظیمات > عمومی

تنظیمات>عمومی

عنوان و معرفی کوتاه را تنظیم کنید. عنوان همان نام سایت شما است که در مرورگر و نتایج موتور جستجو نشان داده می شود، معرفی کوتاه، در واقع معرفی کوتاهی است که به بازدیدکنندگان کمک کند شما را راحت تر پیدا کنند. یک شعار را انتخاب کنید که با فضای وب سایت شما مرتبط باشد.

  • انتخاب قالب

نمایش > پوسته ها

نمایش>پوسته ها

برای ساخت سایت خود از بین انواع قالب های رایگان و پریمیوم (پولی) وردپرس یکی را انتخاب کنید. بعد از نصب می توانید آن را به میل خود تغییر دهید. بر روی لینک سفارشی سازی در زیر منوی نمایش کلیک کنید.

  • انتخاب پس زمینه

نمایش > پس زمینه

تصاویر جذاب و با کیفیت انتخاب کنید تا نظر کاربران را جلب و با وبسایت شما ارتباط برقرار کنند. ممکن است از تصویری که حس آزادی به مخاطب می دهد و یا تصویر که مرتبط به تجارت خودتان است استفاده کنید.

حالا که تمام نکات ضروری را باهم مرور کردیم، نوبت بارگذاری برخی از مطالب است تا ببینیم چطور به نظر می رسند.

  • افزودن محتوا

در وردپرس 2 نوع محتوا وجود دارد: پست و صفحه.

پست ها متعلق به وبلاگ ها  و به ترتیب زمانی معکوس (جدید به قدیم) هستند.

1- ارسال پست ها

نوشته ها > افزودن نوشته

نوشته ها>افزودن

پست ها می توانند به وسیله HTML  یا ویرایشگر بصری متن ساخته شوند.

2- افزودن برگه ها

برگه ها > افزودن جدید

برگه ها>افزودن جدید

صفحات با الگو خاصی طراحی می شوند و برای اهداف مختلف استفاده می شوند.

  • مرتب کردن

نوشته ها > دسته ها

نوشته ها>دسته ها

برای بهتر دیده شدن وبسایت، نیاز به دسته بندی های مختلف است.

نوشته ها > برچسب ها

نوشته ها>برچسب ها

تگ ها (برچسب ها) به دسته بندی ها شباهت دارند ولی در عین حال خاص تر هستند. هر پست دارای تگ های بخصوص است و فقط به یک دسته متعلق نیست.

  • افزودن تصاویر

رسانه > افزودن

رسانه>افزودن

فیلم و تصاویر در صفحات وبسایت خود بارگذاری کنید. عنوان،کپشن و توضیحات اضافه را ویرایش کنید. این کار برای سئو وب سایت شما بسیار مهم است.

در این مرحله شما به نیمه کار ساخت سایت خود رسیده اید، اکنون می توانید وب سایت خود را با توجه به نیازهای خود تنظیم کنید.

  • شخصی سازی

 تنظیمات نظرات کاربران

تنظیمات > گفت و گو

تنظیمات>گفت و گو

در اینجا ممکن است تایید دستی نظرات را انتخاب کنید.

  • اضافه کردن منو ناوبری

نمایش > فهرست ها

نمایش>فهرست ها

فهرست ها به کاربر کمک می کند که بتواند بدون نیاز به اسکرول کردن به هر بخش از صفحه که بخواهد منتقل شود.

  • افزودن ابزارک ها

نمایش > ابزارک ها

نمایش> ابزارک ها

ابزارک قطعه کدهایی هستند، که قابلیت‌های متفاوتی را در سایت شما ایجاد می‌کنند. ابزارک‌ به ‌صورت خودکار قابلیت‌های متعددی مانند پرفروش‌ترین محصولات، تقویم و غیره را به قسمت‌های مختلف سایت که شما به آن نیاز دارید، اضافه می‌کند.

  • نصب پلاگین ها

افزونه ها > افزودن

افزونه ها>افزودن

پلاگین ها، به برنامه هایی گفته می شود که با نصب آنها قابلیت های جدیدی به وردپرس شما اضافه می شود، به عنوان مثال گزینه “افزونه به اشتراک گذاری در رسانه های اجتماعی”

در اینجا چندین پلاگین رایگان ولی ضروری را به شما معرفی می کنیم که ممکن است بخواهید درساخت سایت خود از آنها استفاده کنید:

فرم ها

  • WPForms Lite – فرم تماس با ما را به وب سایت وردپرس خود اضافه کنید.
  • Envira Gallery Lite به شما امکان می دهد فرم های تماس، فرم های اشتراک، فرم های پرداخت و انواع دیگر فرم ها را برای وب سایت خود ایجاد کنید.
  • MonsterInsights  وردپرس را به گوگل آنالیتیکس را به هم متصل می کند و می تونید با این افزونه اطلاعات را دریافت کنید و بهترین تصمیم را برای رشد کسب و کار خود بگیرید.

بهینه سازی وب سایت

  • Yoast SEO به سئو وردپرس شما کمک می کند و به وسیله این پلاگین ترافیک بیشتری را از طریق گوگل جذب می کنید.
  • WP Super Cache هم سرعت بارگذاری سایت را افزایش داده و هم مانع از استفاده بیش از حد از منابع سرور می شود.

امنیت

  • UpdraftPlus یک پلاگین حرفه‌ ای و کاربردی برای بک آپ و بازگردانی در وردپرس است.

کلام اخر

وردپرس راه حلی آسان برای ساخت سایت ها و وبلاگ های شخصی است. همانطور که از این مقاله آموخته اید، استفاده از آن بدون دردسر و آسان است، بنابراین برای همه در دسترس است. اکنون دیگر بهانه ای برای نساختن وبلاگ شخصی یا تجاری خود ندارید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.