طراحی سایت، محتوا،سئو و دیجیتال مارکتینگ

توسعه دهنده Back-End چه کسی است؟

5,785

قسمت Back-End سایت ترکیبی از تکنولوژی و برنامه نویسی است که به عنوان نیروی محرک وب سایت، عملگرهای پشت پرده و مغز مرکزی آن محسوب می شود. این قسمت خود از سه بخش اصلی تشکیل می گردد که کاربر عادی نمی تواند آن را ببیند و آن بخش ها عبارتند از:

  • سرور
  • برنامه
  • بانک اطلاعاتی

توسعه دهنده بک اند کسی است که فناوری لازم برای راه اندازی مولفه ها را ایجاد می کند. کدهایی که توسعه دهنده آن ها را در بک اند ایجاد می کند برای تمام مولفه هایی که یک توسعه دهنده Front-End ایجاد میکند توابع کاربردی و مفیدی را اضافه می نماید. توسعه دهندگان بک اند وظیفه ی ایجاد، نگهداری، آزمایش و اشکال زدایی تمام قسمت های Back-End را بر عهده دارند و این موارد شامل منطق برنامه مرکزی، پایگاه داده ها، ادغام برنامه ها، API ها و دیگر فرایند های بخش Back-End می باشد.

توسعه دهنده back-end چه کاری را انجام می دهد؟

قسمت Back-End یک وبسایت را اجرا می کند به طوری که کاربر عادی امکان مشاهده آن را نخواهد داشت. این قسمت همواره در پس زمینه در حال اجرا می باشد و عملگرهایی مشابه دسکتاپ را ارائه می دهد.

توسعه دهندگان Back-End نقش مهمی را در تیم های طراحی وب ایفا می کنند و یکی از مهمترین وظایف آنها اطمینان به پایش ارتباط بین داده های دریافتی و ارسالی از رابط کاربری با نرم افزار سیستمی می باشد.

قسمت Back-End متشکل از بانک اطلاعاتی و نرم افزار می باشد که بر روی سروری پیاده می گردد. این نرم افزارها می توانند بر روی سرورهای وب از نوع ابری یا هیبرید و یا هردو اجرا شوند. به منظور برقراری ارتباط بین سرور، برنامه و بانک اطلاعاتی توسعه دهندگان بک اند از زبان های برنامه نویسی نظیر PHP،RUBY ،PYTHON ،JAVA و .NET برای نوشتن برنامه ها استفاده کرده و از بانکهای اطلاعاتی ORACLE ،MYSQL و SQL Server به عنوان پایگاه داده برای ذخیره و یا تغییر داده ها از سمت رابط کاربری بهره می گیرند.

توسعه دهنده بک اند

بعد از برقراری ارتباط با صاحبان کسب و کار و درک نیاز فنی آنها، توسعه دهندگان بک اند از ابزارهایی که گفته شد برای ایجاد برنامه های تحت وب استفاده می کنند. آنها با استفاده از کارآمدترین راه حل های مهندسی فناوری اطلاعات می توانند داده ها را به مولفه های دینامیک تبدیل کرده تا مورد استفاده کاربران در قسمت رابط کاربری و فرانت اند قرار گیرند. این مولفه ها می تواند یک فرم، یک پروفایل و یا یک سبد خرید باشد که به واسطه آن کاربر قادر خواهد بود خریدی انجام داده یا فرمی را تکمیل کرده و یا پروفایلی را ایجاد کند.

از جمله وظایف یک توسعه دهنده Back-End می توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • ایجاد، ادغام و مدیریت پایگاه داده
  • بکارگیری فریم ورک های Back-End برای ساخت نرم افزار سمت سرور
  • داشتن دانش کافی در زمینه فناوری های وب سرورها
  • مجتمع سازی محاسبات ابری
  • داشتن دانش کافی در زبان های برنامه نویسی سمت سرور
  • آشنایی با سیستم عامل ها
  • توسعه، استقرار و نگهداری سیستم های مدیریت محتوا
  • مجتمع سازی API ها
  • داشتن اطلاعات کافی در زمینه تنظیمات امنیتی و جلوگیری از هک شدن
  • گزارش دهی و تجزیه و تحلیل آماری داده های وب سایت
  • داشتن دانش کافی در زمینه تهیه و بازیابی نسخه های پشتیبان از فایل های وب سایت و بانک های اطلاعاتی

آیا شما می توانید یک توسعه دهنده Back-End باشید؟

توسعه دهندگان بک اند شخصیت های متمایزی دارند. آنها عموما درونگرا، کنجکاو، روشمند، تحلیل گر و منطقی هستند. البته بعضی از آن ها نیز شخصیت محافظه کارانه از خود نشان می دهند.

محیط کار یک توسعه دهنده Back-End به چه صورت است؟

معمولا توسعه دهندگان وب ساعت های زیادی را مشغول به کار هستند. توسعه دهندگان Back-End در هر جایی یافت می شوند. می توانند به صورت دائم و تمام وقت در شرکت های بزرگ و یا حتی در شرکت های کوچک کار کنند. آن ها همچنین می توانند به عنوان یک فریلنسر یا مشاور مستقل در یک آژانس کاریابی فعالیت کنند.

چه فرقی بین یک توسعه دهنده Front-End و توسعه دهنده Back-End وجود دارد؟

همانطور که از اسمش پیداست توسعه دهندگان Front-End تمایل دارند روی قسمت رابط کاربری و بخشی هایی که کاربر عادی با آن ها در ارتباط است کار کنند. آنها معمولا بیشتر وقت خود را در طراحی قسمت های سمت مشتری وب سایت صرف می کنند و از تکنولوژی هایی نظیر JavaScript و HTML و CSS استفاده می کنند این در حالی است که توسعه دهندگان Back-End بیشتر بر روی تکنولوژی های سمت سرور وقت گذاشته و وظیفه ساخت توابع لازم برای اجرای سایت را بر عهده دارند.

این دو وظیفه ارتباط نزدیکی باهم داشته و معمولا باید در کنار هم همکاری کنند تا عملکردهای وبسایت به درستی انجام گیرد. این تقسیم به خودی خود از نحوه معماری وب در سطح پایه ناشی می شود جایی که کاربر در مرورگر خود از رابط کاربری درخواستی را می دهد و در سمت سرور آن درخواست پردازش شده و پاسخی برایش ایجاد می شود.

چه زبان هایی را توسعه دهندگان Back-End باید بیاموزند؟

توسعه دهندگان Back-End معمولا از زبانهایی نظیر PHP ،RUBY ، PYTHON، GO  و یا JavaScript  سمت سرور بهره می گیرند. با توجه به استاندارهای باز یک توسعه دهنده وب انتخاب های زیادی دارد و این انتخاب به طور کلی به شرکت های مختلف و حتی بخش های مختلف یک شرکت وابسته است.

زبان برنامه نویسی back-end

وب سایت های مدرن معمولا از زبان های مختلف برنامه نویسی ساخته می شوند. همه زبان های متداول معمولا دارای چندین چارچوب هستند که می توان در هنگام ساخت وب سایت ها از بین آنها انتخاب کرد. توسعه دهندگان وب باید همواره به زبان های جدید تسلط داشته باشند زیرا تکنولوژی به سرعت در حال پیشرفت می باشد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.