طراحی سایت، محتوا،سئو و دیجیتال مارکتینگ

توسعه دهنده Full Stack چه کسی است؟

3,166

توسعه دهنده Full Stack شخصی است که هم طراحی وب را انجام می دهد و هم به برنامه نویسی مسلط است. به عبارت دیگر برنامه نویس فول استک با تمام لایه های برنامه نویسی و توسعه نرم افزارآشنا می باشد. این اشخاص با داشتن دانش بنیادین خود به تنهایی می توانند یک پروژه ی تقریبا بزرگ را به پایان برسانند. آنها قادر به تشخیص تمام مشکلات احتمالی برنامه های توسعه داده شده و نیز دانش رفع آن هستند.

برنامه نویسان فول استک قادر به کار با بانکهای اطلاعاتی و PHP، HTML،CSS ،Javascript و … می باشند.

برنامه نویس فول استک چه وظیفه ای برعهده دارد؟

 تخصص در برنامه نویسی تحت وب غیرممکن نیست و مهارت های یک توسعه دهنده Full Stack نیز تمام تخصص ها را پوشش نمی دهد. توسعه دهنده فول استک بیشتر به کسانی اطلاق می گردد که قادر به شناخت و درک لایه های برنامه نویسی دارد. همچنين اشتیاق زیادی به تمام زمینه های برنامه نویسی دارد. او به راحتی می تواند در کارهای تیمی همکاری داشته باشد و یک نیروی کمکی موثر در شرایط بحرانی باشد. داشتن روحیه کار تیمی یکی از مهارت های ضروری یک توسعه دهنده فول استک برای همکاری با توسعه دهندگان Back-End و Front-End می باشد.

فول استك

توسعه دهنده Full Stack به خوبی با چگونگی فرایند هرتابع آشنایی دارد و راهنمای خوبی برای یک تیم می باشد. این توسعه دهندگان نقش بسزایی در توسعه وب سایت دارند. بنابراين دورنمای کلی بهتری از سایت دارند. آنها دانش کافی در مورد اطلاعات سمت سرور و کاربران را دارند.

یک برنامه نویس فول استک باید دانش کافی درتمام زمینه های توسعه وب را داشته باشد:

  •  سرور، شبکه و فضای میزبانی: این موارد نیازمند دانش کافی در مورد فضاهای سیستمی، فضاهای ابری و منابع شبکه می باشد.
  • مدلسازی داده ها: باید در مورد تشکیل یک ارتباط منطقی بین مدل ها، کلید های منحصر به فرد داده ها، ایندکس ها، و سایر توابع بانک های اطلاعاتی نظیر look up اطلاعات داشته باشد.
  •  منطق بولی
  •  لایه های API، لایه های عملکردها و MVC: داشتن دانش کافی در مورد نحوه عملکرد منطق های بولی و مدلسازی داده ها واستفاده بهینه از فریم ورک ها برای ساخت وارتباط با رابط کاربرپسند ازجمله موارد مهم می باشد.
  • رابط کاربری: داشتن اطلاعات کافی در مورد نحوه ساختن لایه های مناسبی از مولفه ها نیازمند داشتن ارتباط موثر با طراحان گرافیک می باشد. در این زمینه توسعه دهنده می بایست آشنایی کاملی در زمینه های HTML5 ،CSS3  و استفاده ازجاوا اسکریپ هایی نظیر Node ،Backbone ،Knockout وغیره را داشته باشد.
  • سمت کاربر: قادر به تشخیص نیازهای کاربرعادی بوده و بتواند خطاهای ضروری را برای سمت کاربر بوجود بیاورد.
  •  داشتن دانش کافی نسبت به نیازهای مشتریان و یک کسب و کار

برای اینکه برنامه نویس بتواند فول استک محسوب گردد سالهای زیادی زمان لازم است تا تجربه کافی را در زمینه زبان های مختلف برنامه نویسی بدست آورد. به همین دلیل توسعه دهندگان فول استک جمعیت کمتری نسبت به سایر برنامه نویسان داشته و همواره شرایط کاری برای آنها وجود دارد.

2 محیط کار برنامه نویس فول استک به چه صورت است؟

برنامه نویس فول استک ممکن است به شکل تمام وقت و یا پاره وقت در یک اداره کار کند و یا حتی در منزل خود کارها را انجام دهد. معمولا فریلنسرها سفرهای کاری بیشتری دارند. برخی از فریلنسرهای فول استک در سازمان های متعددی به کار گرفته می شوند و برخی نقش مشاوره را در این مراکز بر عهده دارند.

معمولا برنامه نویس فول استک چه زبان های برنامه نویسی را استفاده می کند؟

برنامه نویس فول استک باید زبان های برنامه نویسی متعددی را فرا گیرد. این زبان ها به دو دسته Back-End و Front-End تقسیم می شوند.

    1. زبان های برنامه نویسی که زیرمجموعه زبان های Front-End محسوب می شوند آن دسته از زبان هایی هستند که برای ایجاد رابط کاربری استفاده می گردند. و شامل HTML ،CSS و جاوا اسکریپت ها و غیره می باشند.
    2. زبان های برنامه نویسی که زیرمجموعه زبان های Back-End می باشند دارای تنوع زیادی هستند مانند Ruby، Python، PHP، Java، Go، Swift و ….

در حالیکه استفاده این زبان ها می تواند یک سایت بسیار قدرتمند را بوجود بیاورد ولی برنامه نویس ها از کتابخانه های از پیش ساخته زیادی استفاده می کنند. برای مثال در قسمت Front-End از کتابخانه های معروف می توان به jQuery، React و Angular اشاره کرد و در قسمت Back-End می توان Ruby on rails، Django، کتابخانه Laravel را مثال زد. بسیاری از این کتابخانه ها به قدری کامل و تخصصی می باشند که به خودی خود نیازمند صرف زمان طولانی برای کسب مهارت لازم و کافی هستند.

لازم به ذکراست که توسعه دهنده Full Stack علاوه برموارد بالا بایستی دانش کافی در مورد پایگاه های داده SQL و پروتکل های ارتباطی HTTP را داشته باشد.

شاید در نگاه اول تبدیل به یک برنامه نویس فول استک شدن سخت به نظر برسد ولی شایان ذکراست که هرکه طاووس خواهد جورهندوستان کشد. برنامه نویس وب اگرچه اطلاعات زیادی در زبان های متعدد برنامه نویسی دارد ولی در موارد بسیاری نیاز به کار با توسعه دهندگان Back-End و Front-End پیدا می کند که به شکل عمیق تری با مفاهیم تخصصی خود آشنا هستند.

در سال های اخیر داشتن دانش در زمینه جاوا اسکریپت که از مهارت های توسعه دهندگان Front-End محسوب می شود بر اعتبار برنامه نویسان فول استک افزوده و کارایی برنامه های آن ها را بهبود داده است. این تغییر برای آن ها این امکان را میسر می سازد که بتوانند وقت و انرژی کمتری بر روی یادگیری و درک زبان های مختلف برنامه نویسی صرف کنند.

برنامه نویسان فول استک چگونه دانش خود را به روز نگه می دارند؟

از آنجا که صنعت و تکنولوژی با سرعت رو به جلو حرکت می کند با وجود فناوری های جدید توسعه دهندهای فول استک به طور مستمر باید در حال یادگیری آن ها باشند.

اولین گامی که برای به روز بودن دانش خود بایستی رعایت کنند درک این موضوع است که کدام تکنولوژی درحال حاضر معروف ترین و محبوبترین فریم ورک دنیا محسوب می شود. بهترین راه حل پیگیری  وبلاگ ها و شبکه های علم و فناوری نظیر Hacker news ،Stack Overflow و یا Github می باشد.

بعد از آنکه برنامه نویس فول استک اهداف مطالعاتی خود را شناسایی کرد باید به منابع معتبر و مفیدی نسبت به یادگیری آنها دسترسی داشته باشد. سایت یوتیوب یکی از بهترین منابع آموزشی در این زمینه است. ازسایت های دیگر می توان به Treehouse وGeneral Assembly نیز اشاره کرد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.