طراحی سایت، محتوا،سئو و دیجیتال مارکتینگ

چگونه نام دامنه مناسب برای سایت انتخاب کنیم؟

2,655

نام دامنه باید با کسب و کار شما هماهنگ باشد. چون کسب و کار در واقع هویت آنلاین شما است! به همین دلیل باید به شکلی باشد که به سادگی قابل تشخیص، راحت به خاطر سپرده شود و مایه افتخار شما و نام تجاری شماست. نمونه هایی از نام دامنه عبارتند از:

Amazon.com

 Apple.com

 Change.org

دامنه چیست؟

دامنه آدرسی هست که شما با وارد کردن آن در مرورگرتان وارد یک سایت می شوید، مهم نیست که چه نوع وب سایتی داشته باشید. این آدرس منحصر به فرد سایت شما در اینترنت است و تا زمانی که شما به پرداخت هزینه سالانه (com – 165000. تومان در بهمن ماه ۹۸) ادامه دهید، متعلق به شما خواهد بود. کاربرانی که دامنه شما را از لحاظ فنی به عنوان یک URL می شناسند می توانند به سادگی آن را در نوار آدرس مرورگر خود تایپ کنند و در آنجا قرار بگیرند. دیگران می توانند وبلاگ شما را از طریق موتورهای جستجو مانند Google و Bing پیدا کنند.

ساختار نام دامنه

نام دامنه

prefix : پروتکل برنامه اینترنتی دامنه شما  (http -> استاندارد | https -> امن)

Subdomain :  سطح سوم دامنه وب سایت شما

Name : سطح دوم دامنه وب سایت است که توسط شخصی که دامنه را ثبت کرده آن را انتخاب شده است.

Extension : پسوند دامنه است که میتوانید هر نوعی که مناسب سایت شما هست را انتخاب کنید. (com , info , net , org , me)

نام دامنه

۱۰ نکته برای انتخاب نام  دامنه را در ادامه با هم بررسی خواهیم کرد.

وردپرس یک نام منحصر به فرد را انتخاب کنید

اگر سایت شخصی برای خودتان است بهترین حالت این است که از نام و نام خانوادگی خودتان استفاده کنید.  (NooshinBeheshti.com یا Nooshin-beheshti.com) استفاده کنید. اگر برای کسب  و کارهای دیگر میخواهید استفاده کنید، باید ببینید نام تجاری شما (yourbusiness.com) در دسترس است یا خیر؟

انتخاب نام دامنه

با استفاده از موتور جستجو مانند Google، وبلاگ یا نام وب سایت پیشنهادی خود را جستجو کنید. آیا در جستجوی شما سایتی را با نام دامنه مشابه نشان می دهد؟ اگر چنین بود، نام دیگری را امتحان کنید. دادن نامی به وب سایت خود که مشابه سایر سایت‌های موجود است اولین اشتباه ممکن است.

وردپرس طوفان مغزی

حداقل پنج کلمه یا عبارت را انتخاب کنید که موضوع اصلی وب سایت شما را توصیف می کند. آنها را بنویسید، سپس کلمات را مخلوط و مطابقت دهید تا بتوانید نام دامنه ایجاد کنید. از بین آن‌ها یکی را انتخاب کنید که خوب به نظر برسد و به یاد ماندنی باشد.

در تبلیغات،  قانونی وجود دارد که می گوید هنگام راه اندازی محصول جدید، باید با تهیه لیستی از ده نام شروع کنید. بهترین مورد را از لیست خود انتخاب کنید و در راه خود هستید. نترسید از برخی دوستان بپرسید که کدام یکی  را دوست دارند. این بهترین روش برای کمک به انتخاب نام دامنه شماست!

وردپرس تایپ نام دامنه آسان باشد

اگر مجبور باشید نام دامنه خود را بیش از یک بار هجی کنید تا آن را درک کنید، دیگر کار نخواهد کرد. به یاد داشته باشید اسم باید به سادگی به خاطر سپرده شود و به راحتی بتوانید آن را در نوار آدرس یا قسمت جستجو وارد کنید.

نام دامنه

چرا سادگی مهم است؟  خیلی مهم است که کاربران سایت شما آدرس شما را درست به یاد داشته باشند وگرنه اشتباها به سایت دیگری مراجعه میکنند. یک نمونه از اشتباه در انتخاب دامنه مربوط به  سایت محبوب رسانه های اجتماعی، Flickr.com است که در سال 2005 معرفی شده است. چهار سال بعد، این شرکت مجبور شد Flicker.com را با مبلغ زیادی پول بدست آورد تا بتواند بازدید کننده‌های زیادی را که نام خود را غلط زده اند تغییر مسیر دهد. پس خیلی در انتخاب نام دامنه دقت داشته باشید.

وردپرس ابتدا دامنه “.com” را انتخاب کنید

انتخاب دامنه

حداکثر 75٪ کل وب سایتها دامنه “.com” هستند. این هنوز پسوند ارجح و ساده ترین برای به خاطر سپردن است. اگر فقط نام دامنه را بدون پسوند (com , net , info,…) وارد کنید برخی از مرورگرها به طور پیش فرض با پسوند .com باز میکند. پس اگر دامنه را با پسوند com انتخاب کنید این نکته مثبت را در بر خواهد داشت.

وردپرس دامنه را با نام تجاری خود تبدیل کنید

نام دامنه شما برند شما خواهد بود. برخی از اسامی خودشان بیانگر مفهوم خود هستند. با شنیدن نام دامنه، متوجه میشوید که وب سایت چیست. به 100 وبلاگ برتر که توسط DailyTekk منتشر شده است نگاهی بیندازید، خواهید دید که بیشتر وب سایت‌های معروف دارای نام های تجاری هستند.

طراحی گرافیک دامنه هر چه کوتاه تر باشد بهتر است

همانطور که گفتیم نام دامنه هر چه کوتاه تر بهتر است. اگر نمی توانید نام دامنه ای پیدا کنید که یاد ماندنی باشد (تقریباً غیرممکن است) ، یک یا حداکثر دو کلمه دیگر را اضافه کنید. ترکیب دو کلمه برای نامهای به یاد ماندنی مانند LifeHacker.com یا GeekSquad.com بسیار کاربردی است. همچنین، از مخفف استفاده نکنید. کاربران هرگز نام ها را به خاطر نمی آورند، مگر اینکه اسمی بسیار جذاب باشد.

back end بدون شماره و خط ربط

اعداد و خط ربط (خصوصاً خط ربط) باعث سردرگمی می شوند. به هیچ عنوان از آنها استفاده نکنید. حتی دامنه ساده ای با عنوان مثال number1website.com باعث سردرگمی خواهد شد. پس در نامگذاری خیلی دقت کنید.

هاستینگ مراقب ترندها باشید

هر چیزی که با مد مرتبط و و همه گیر باشد، مانند ترند از بین می رود. یک اسم کلاسیک انتخاب کنید که نسل ها از آن استفاده کنند و به یک ترندی که سریع از بین میرود گره نخورد. تصمیم گیری در مورد این که آیا ترند باقی میماند و یا از بین میرود، تصمیم شخصی است، اما معمولاً پیدا کردن جواب آن خیلی سخت نیست.

کتابخانه با نام دامنه خود ازدواج کنید

شاید به نظرتون عجیب باشد اما باید کاملا مطمئن باشید که نام دامنه خود را دوست دارید یا نه؟ پس از خریداری آن، در سالهای آینده اگر تصمیم گرفتید که آن را تغییر نام دهید، باید متوجه این موضوع باشید که زمان، پول، برندسازی و رتبه بندی دامنه خود را از نابود کرده اید. اصلا پیشنهاد نمیکنیم که بعد از مدتی که سایت خودتان را راه اندازی کردید نام دامنه خود را تغییر دهید.

10 شبکه های اجتماعی را بررسی کنید

قبل از ثبت نام دامنه مورد نظر خود ، همیشه خوبه که شبکه های اجتماعی را با همین نام بررسی کنید. برای ثابت نگه داشتن نام سایت و ایجاد برند خود، می خواهید نامی تهیه کنید که به راحتی در دسترس باشد. به عنوان مثال: linkdin.com/yourdomain ، instagram.com/yourdomain را بررسی کنید.

و در نهایت:

بررسی در دسترس بودن نام دامنه

انتخاب نام دامنه

سایت های زیادی برای بررسی نام دامنه موجود وجود دارند در واقع بیشتر سایتهای فروش هاست و دامنه این امکان را دارند. به عنوان مثال میتونید از طریق سایت سرور دات آی آر دامنه مدنظرتون را چک کنید. این ابزارها به شما اجازه می دهد میزان دسترسی نام دامنه خود را با اکثر دامنه های رایج و برخی از دامنه های سطح بالا جدید بررسی کنید. اگر دامنه مورد نظر شما موجود است، می توانید اقدام به خرید آن کنید.

1 نظر
  1. مريم می گوید

    سلام و احترام
    براي روال اموزش سئو سايت شما ميتونه بهم كمك كنه

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.