طراحی سایت، محتوا،سئو و دیجیتال مارکتینگ

AngularJS چیست؟ مزایا و معایب انگولار جی اس

1,972

اگر توسعه‌دهنده نرم‌افزار هستید، حتما تا به حال اسم انگولار جی اس را شنیده‌اید. انگولار یکی از محبوب‌ترین  فرم‌ورک‌های JS است که توسعه‌دهندگان جاوااسکیریپت از آن برای ساختن وب‌سایت‌های پویا استفاده می‌کنند. در این مقاله، با مفهوم انگولار جی‌اس، آشنا می‌شوید و مزایای آن را یاد می‌گیرید.

AngularJS چیست؟

انگولار جی اس یک فرم‌ورک  open-source است که برای توسعه فرانت‌اند و ساخت برنامه‌های وب تک صفحه ‌ای استفاده می‌شود. این فرم‌ورک، توسط مهندسین گوگل، Misko Hevery و Adam Abrons ساخته شده است. Google بطور رسمی نسخه اول، AngularJS را در سال 2012 منتشر کرد و از آن زمان تاکنون ادامه دارد.

قبل از انتشار AngularJS ، صفحات حاوی کدهای HTML ایستا (static) بودند و امکان ایجاد تعامل بین آن‌ها و کاربران وجود نداشت. برای پویا کردن صفحات روش‌های دیگری وجود داشت که بسیار پیچیده بودند. پس از انتشار انگولار جی‌اس، ایجاد این نوع صفحات بسیار ساده‌تر شده و به‌ مراتب زمان کمتری می‌برد.

انگولار جی اس

یکی از ویژگی‌های  AngularJS استفاده از معماری (Model-View-Controller (MVC است، که در توسعه برنامه وب استفاده می‌شود.

این نوع معماری شامل موارد زیر است:

  • Model: ساختار داده‌ای که اطلاعات را مدیریت می‌کند و ورودی را از کنترل‌کننده دریافت می‌کند.
  • View:  اطلاعات درون مدل را به کاربر نمایش داده و فرمان‌های کاربر را به controller انتقال می‌دهد.
  • Controller: با سایر لایه‌ها ارتباط دارد و Model  را بروزرسانی می‌کند. 

به عبارت ساده‌تر می‌توان گفت که انگولار جی اس، جاوااسکریپت و HTML را پیوند می‌دهد.

جاوااسکریپت ورودی کاربر را می‌پذیرد و آن را برای انگولار جی‌ اس  می‌فرستد و انگولار جی ‌اس برای تغییر HTML از ورودی استفاده می‌کند.

مزایای استفاده از انگولار جی اس

به چند دلیل AngularJS در بین توسعه دهندگان وب محبوب است:

  • یادگیری ساده: شما می‌توانید با مسلط بودن به HTML، CSS و JS با آن کار کنید.
  • اتصال داده دو طرفه: از آنجا که معماری AngularJS، جاوااسکریپت و HTML را به هم متصل می‌کند و کد برای هر دو در حال همگام‌سازی است. بنابراین، این فرم‌ورک زمان زیادی را برای توسعه‌دهندگان صرفه‌جویی می‌کند.
  • Directives: با استفاده از Directive ها می‌توان تگ‌های جدیدی ایجاد کرد.
  • ساختار code: انگولار جی اس الگوهایی را در اختیار شما قرار می‌دهد، که باعث می‌شود از تعداد کدهای کمتری استفاده کنید و در وقت صرفه‌جویی کنید. علاوه برآن اصلاح یا رفع اشکال برنامه‌های شما را نیز آسان‌تر می‌سازد.
  • تست: فرم‌ورک  unit testهای آماده دارد که فرآیند تست را بسیار آسان می‌کند و به آن سرعت می‌بخشد.
  • dependency injection: هر زمان به دستورهایی که تعریف کرده‌اید احتیاج داشته‌باشید انگولار جی اس آن‌ها را در اختیار شما قرار می‌دهد.
  • آینده روشن: آینده Angular  به دلیل قابلیت و محبوبیت آن روشن است. زیرا همچنان در حال رشد است و مرتب به روز می‌شود.
  • سازگاری: AngularJS می‌تواند در اکثر مرورگرهای وب، هم در دسکتاپ و هم در دستگاه‌های تلفن‌همراه اجرا شود.

انگولار جی اس

قبل از یادگیری انگولار جی اس

باید به‌خاطر داشته‌باشید که AngularJS فریم‌ورک جاوااسکریپت است. در نتیجه، شما باید مقدمات ومفاهیم زبان برنامه‌نویسی را قبل از یادگیری AngularJS درک کنید.

برای یادگیری انگولار جی اس، علاوه بر دانستن HTML ،CSS و AJAX، دانستن اصول اولیه JavaScript هم لازم است و به شما کمک‌ می‌کند تا:

  • به سرعت پیشرفت کنید.
  • بدانید چه زمانی باید از فرم‌ورک استفاده کنید.
  • و به یک توسعه‌دهنده انعطاف‌پذیر و خلاق تبدیل شوید.

معایب انگولار جی اس

  • یکی از بزرگترین معایب انگولار این است که کار کردن با آن برای مبتدی‌ها می‌تواند پیچیده و گیج‌کننده باشد. در انگولار برای هر کاری راه‌های بسیاری وجود دارد و انتخاب بهترین راه می‌تواند سخت باشد.
  • راهنمای دقیق و جامعی ندارد و همه چیز در یک سند جمع شده است.

نکته آخر

گاهی اوقات ممکن است برای یک برنامه، نیازی به استفاده از انگولار نباشد. اگر یک پروژه کوچک یا متوسط دارید و رابط کاربری پیچیده‌ای ندارید، شاید استفاده از JavaScript ساده و قدیمی ایده بهتری باشد. بنابراین، ارزیابی کلیه الزامات و ویژگی‌های برنامه، قبل از تصمیم‌گیری در مورد استفاده از فرم‌ورک JavaScript بسیار مهم است.

نتیجه گیری:

AngularJS یک فرم ورک JavaScript است که توسعه‌دهندگان برای ایجاد برنامه‌های وب یک صفحه‌ای از آن استفاده می‌کنند. به دلیل استفاده از معماری Model-View-Controller ، لازم نیست که به طور دستی همان کد را برای پرونده‌های HTML و JavaScript بنویسید.

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.